Vader Gust geboren te Nieuwmoer, Kalmthout, oudste zoon uit een bakkersfamilie begon in 1936 met zijn vrouw Liza zijn eigen zaak te Heide, op het hoekje St.-Jozeflaan - Max Temmermanlaan, toen nog Keienhoflaan genaamd.
De naam Monida werd gevormd door de geboorte van drie dochtertjes: 'Mon' van Monique, 'IDA' van Frieda en 'NI' Van Nicole.
Gust trok meermalen met gebak of brood naar de internationale vakwedstrijd te Brussel waar hij verschillende gouden medailles behaalde.
Tijdens de oorlog werd vader 'gemobiliseerd' en de zaak lag stil. Na enkele maanden kreeg Gust te toelating om terug te bakken, weliswaar op primitieve wijze. Er werd een houtoven gebouwd waarbij het hout uit de bossen moest worden aangehaald. Alles was 'op de ban', er viel niet veel te verdienen en zo begon Gust met ijscrème. Hiervoor werd het ijs per fiets aangevoerd uit Stabroek. De ijscrème was al gauw ver in de omstreken bekend.